KURSPROGRAM längdåkarna.se 2017/2018

1. Längdskidskola. Vänder sig både till nybörjare och riktigt goda skidåkare. Vi undervisar i klassisk och fri stil, undervisning sker både enskilt och i grupp.
Boka via telefon, då kan vi reda ut vad du förväntar dig av en lektion hos längdåkarna.se.
Vi ger lektioner i både Åre Björnen och Duved. I första hand lägger vi lektionstid under kvällar (Vid lektioner i Åre Björnen tillkommer 150,-/lektionstillfälle i reskostnad).
Antal deltagare: max 3-4 personer.
Tidsåtgång: från 70 minuter

2. Praktisk vallning kallar vi vår introduktionskurs i vallning. Du hör direkt vad det handlar om; du får själv prova och lära dig hur du vallar dina skidor. Vi håller till i en riktig proffsvallabod vid Backs semesterby, Duved. Det går bra att ta med sig sina egna skidor. När du går hem är skidorna nyvallade av dig själv.
Praktisk vallning innehåller grunderna i både glid- och fästvallning, vallningens olika hjälpverktyg och vallning med tejp. Vi går också igenom vilka vallor du bör ha i din vallalåda. Till viss del kan du som kurdeltagare påverka innehållet i kvällskursen Praktisk vallning.
Antal deltagare: max sex personer.
Tidsåtgång: cirka 2,5 timmar.

3. Skejta på rätt sätt är i första hand en introduktionskurs i skejtingteknik. Vi går igenom skejtingens fem växlar och övar på de olika momenten. Men kursen kan också bli en avancerad teknikkurs för duktiga skidåkare. Vi tittar på vinklar, balans och tyngdöverföring och vi diskuterarar vikten av tajming.
Och hur viktig är egentligen insatsen?
Antal deltagare: max 3-4 personer.
Tidsåtgång: från 70 minuter


hälsningar
Patrick&Björn